Mesin Jahit Singer

Ingin Beli Mesin Jahit Singer ?

Klik Lokasi Anda Di Bawah Ini

Mesin Jahit Murah Malaysia

Mesin Jahit Murah Malaysia

Mesin Jahit Murah Indonesia

Mesin Jahit Murah Indonesia

mesin jahit singer

mesin jahit singer

Apabila Singer treadle mesin jahit telah diperkenalkan kepada orang ramai, mereka menjadi sambutan hangat. Buat pertama kalinya, wanita mampu untuk menggunakan mesin jahit dalam keselesaan rumah mereka sendiri. Mesin-mesin vintaj masih digunakan hari ini. Sesetengah orang mengumpul Singer mesin treadle jahit, termasuk Singer yang popular Sphinx. Mesin ini telah dicipta sekitar 1891. Terbaru model telah dikeluarkan pada tahun 1905.

The Singer Sphinx mesin jahit tidak menggunakan elektrik. Ia dikendalikan oleh tali pinggang getah yang besar yang bermula dari pedal kaki besar untuk roda kira-kira. Ini model lama adalah jadual dipasang dan mempunyai pembinaan logam kukuh. Hakikat bahawa ia hanya akan melakukan jahitan lurus boleh menjadi kelemahan untuk beberapa pembetung. Walau bagaimanapun, ia terbaik dan neatest stitch lurus anda boleh meminta. Anda juga boleh menjahit melalui denim dan fabrik berat yang lain dengan mudah. Singer Sphinx mempunyai panjang boleh laras stitch dan lebar, drop-in bobbin, dan tekanan presser kaki boleh laras.

Ramai orang telah mengumpul mesin Singer Sphinx untuk beberapa tahun. kepentingan utama mereka telah dalam kelangkaan model, collectability, nilai, dan keadaan visual. Pada tahun-tahun kebelakangan ini semakin pembetung berminat untuk meletakkan kedua-mesin lama ke dalam perkhidmatan tetap dan menggunakan mereka secara berterusan. Singer Sphinx menikmati populariti yang besar di kalangan pengumpul dan pembentung sama kerana indah “sphinx” corak. Kebanyakan mesin treadle terdapat di pasaran boleh beroperasi sepenuhnya dengan tali pinggang baru dan oiling.

Singer mesin Sphinx berusia lebih 90 tahun dan masih bekerja, yang menunjukkan ketahanan peningkatan dan pembinaan yang kukuh. Mesin yang popular tidak pernah pudar sepenuhnya. Banyak model masih digunakan dalam bilik-bilik kerja profesional yang kecil, dan juga di bilik jahit swasta. Sesetengah pereka hanya menggunakan pedal dan engkol dikendalikan mesin jahit untuk membuat pakaian mesra bumi dan aksesori. The Singer Sphinx telah, mesin jahit boleh dipercayai yang boleh dipercayai dari awal-awal lagi. Ini adalah mesin lama yang menarik yang boleh mengendalikan pelbagai fabrik.

Jika anda bernasib baik untuk mendapatkan tangan anda pada manual asal, anda akan belajar bagaimana untuk menggulung sepul dan benang jarum. Pelaksanaan tugas-tugas ini tanpa bimbingan manual boleh menjadi sukar untuk pemula. Walaupun kesederhanaan, yang Singer Sphinx merupakan satu cabaran sebenar untuk pembetung baru. Sebaik sahaja anda memahami bagaimana mesin ini berfungsi, anda akan dapat menggunakannya secara teratur.

Ramai orang yang mengumpul mesin jahit vintaj sejak tahun 1800-an. Dalam Singer lepas adalah jenama yang paling terkenal di dunia dan sehingga ke hari ini nama syarikat itu adalah sinonim dengan mesin jahit. Apabila syarikat itu memperkenalkan mesin jahit rumah kepada orang ramai, Singer 66 menjadi hit segera. Mesin ini dikendalikan oleh tali pinggang getah yang besar bermula dari roda baki kepada pedal kaki besar di bahagian bawah. Mesin Singer treadle tidak pernah pudar sepenuhnya.

Singer 66 adalah mesin jahit yang terbaik bahawa dunia telah melihat pada tahun 1908. Mereka yang telah menggunakan mesin ini menggambarkan ia sebagai karya yang indah dan elegan perabot dan juga salah satu yang sangat berfungsi. Ini mesin tugas berat adalah mudah dan mudah untuk digunakan, yang mempunyai drop-dalam bobbin, tekanan kaki presser laras, dan boleh laras panjang stitch dan lebar. Apabila dalam keadaan yang betul, Singer 66 boleh menjahit fabrik halus untuk denim. Ia juga akan mengendalikan apa-apa jahit isi rumah anda dengan mudah.

mesin jahit Singer treadle masih digunakan oleh banyak Quilters dan pembentung. Jika anda mendapat mesin Singer 66, kemungkinan segala-galanya akan menjadi mudah untuk mencari dari segi aksesori dan alat ganti. Komponen boleh didapati penjualan aftermarket dan daripada pengumpul. Walaupun mesin tidak kelihatan seperti baru, ia boleh menjahit indah apabila dibersihkan, ditala, dan mabuk. Sebab mengapa Singer 66 adalah begitu mudah untuk jalankan adalah kerana cara ia direka. Model ini adalah pada dasarnya versi bersaiz penuh Singer 99.

Ini bukan elektrik, treadle dikendalikan mesin jahit vintaj adalah ideal untuk pemula. Ia adalah mudah untuk mengekalkan dan mempunyai pembinaan logam kukuh. Mesin yang dijual di United Kingdom dipaparkan reka bentuk yang berbeza dikenali sebagai reka bentuk teratai. The Singer emas pelekat tanda dagangan asas digantikan reka bentuk ini antara 1910 dan 1920. pembetung rujuk pelekat asal diedarkan di Amerika Syarikat sebagai “mata merah” kerana kedua-dua oval merah, seperti mata, di lengan.

Bekerja di Singer 66 adalah satu pengalaman yang unik. Jahitan yang cantik dan kukuh. Mesin ini tidak mempunyai lampu terbina dalam, tetapi ada banyak ruang untuk menambah satu ruang kerja. Kebanyakan pembetung bersetuju bahawa tiada mesin lain yang pernah akan dapat matematik kecantikan rumit jahitan dicipta pada mesin ini. Singer 66 dibina untuk bertahan, tetap meletakkan, dan akan menjahit jahitan cantik untuk generasi pada pelbagai jenis fabrik.

Kembali Ke Laman Utama : Harga Mesin Jahit

Ingin Beli Mesin Jahit Singer ?

Klik Lokasi Anda Di Bawah Ini

Mesin Jahit Murah Malaysia

Mesin Jahit Murah Malaysia

Mesin Jahit Murah Indonesia

Mesin Jahit Murah Indonesia